Single Blog Title

This is a single blog caption

Fragor och replik ifall att fa en skolplats

Fragor och replik ifall att fa en skolplats

Varje kommer karna barnunge skrida i skolan?

All manniskobarn har domstol till en skolplats inom max tva kilometer forut arskurs F-3, fyra kilometer pro arskurs 4–6 och sex kilometer forut arskurs 7–9. Avstanden mats fran barnets folkbokforingsadress till skolenheternas adresser. Avstandet galler skolvagen, vilket snarare allt innebara gang- och cykelvag.

Om det finns manga skolenheter som ligger inom dessa kilometergranser sa inneha ditt barn riktig till en av de fyra skolenheter som ligger narmast hemmet forut arskurs F-6 och en av de fem skolenheter som ligger narmast forut arskurs 7–9.

Vi kan ej saga i forvag vilken skolenhet ditt kidsen kommer att ringa en position i. Du kan efterlangta var du helst vill att ditt kidsen gar i skolan. Att du onskar college betyder inte att ditt barnunge kommer att atnjuta en sate gallande skolenheten. Vilken skolenhet ditt barnunge far beror pa:

  • vilka skolenheter du onskar
  • hur otaliga andra som onskar de skolenheterna
  • var de som onskar skolenheterna bor
  • hur manga platser det finns gallande de onskade skolenheterna

Kan karna barn lite estniska kvinnor en skolplacering pa andra sidan alven?

Ditt barn kan uteslutande fa en skolplacering kungen andra sidan alven ifall du aktivt onskar det. Det galler tillika ifall ditt baby har en skolenhet pa andra sidan alven som en av avta naromradesskolor.

Vad hander ifall det ar fler som onskar en skolenhet an hur sa det finns platser?

  1. Eleven inneha aldre syskon pa pagaende skolenhet i arskurs F-6 kommande lasar (syskonfortur)
  2. Relativ nejd
  3. Absolut omgivning
  4. Nar tvenne elever har likadan relativa och absoluta narhet till en skolenhet amna det lottas mellan dessa elever. Detta kan till foredome vara aktuellt nar tva elever inneha synonym bostadsadress.

Jag vill ej ha de skolenheterna som ligger i naromradet, hur utfor sjalv?

Ditt kidsen har domstol till en sate gallande en av de fyra skolenheterna som ligger narmast hemmet for arskurs F-6 och en av de fem skolenheterna som ligger narmast hemmet pro arskurs 7–9. Om du inte vill att ditt barn ska ga i nagon av de skolenheterna kan du onska andra skolenheter. Du kan hoppas skolenheter var som helst i staden. Att du onskar plugg betyder daremot inte att ditt baby kommer att ringa en position kungen nagon av skolenheterna du onskar.

Hur vet jag hur massa elever skolenheterna tar in?

Hur manga elever skolenheter kan fanga varierar och det kan samt andras pundare kungen hur flertal som vill skrida kungen respektive skolenhet. Pa grund av kan vi inte respondera gallande det.

Finns det koer till skolenheterna?

Icke, det finns inga koer till Goteborgs Stads kommunala skolenheter. Det ar Goteborgs Stads stadgar for skolplacering i forskoleklass och grundskola som galler nar forvaltningen beslutar varje elever ska ga i skolan.

Hur sa innebar relativ omgivning?

Relativ narhet ar ett fason att mata vilken adept som har storst riktig till platsen. Relativ nejd innebar att om det ar par elever som vill ga kungen samma skolenhet, men det enbart finns en plats over sa ar det eleven som far langst forlangning av skolvagen till sin alternativa skolenhet jamfort med den onskade skolan som far platsen. Det behover med andra ord ej vara den larling som bor narmast skolenheten som far platsen – utan den adept som forlorar mest gallande att inte fa den.

Hur sa menar ni med skolvag? Hur mater ni den?

Vi mater allihopa stracka i skolvag mellan barnets folkbokforingsadress och adressen till skolenheten. Skolvagen innebar snarare allting gang- och cykelvag. Det kan aven innebara gator med trottoar eller vanliga vagar ifall det saknas gang- och cykelvagar. Vi mater inga stracka fagelvagen.Vi mater ej heller nagra stracka i resvag, det vill saga hur lang tid det tar att till exempel resa med kollektivtrafiken.